Vilka tider arbetar man med fönsterputs i Stockholm?

Själva arbetet inom fönsterputs skiljer sig inte nämnvärt åt mellan Stockholm eller andra städer i Sverige, man gör, helt enkelt fönster rena. Visst, det kan skilja sig i hur hus ser ut – i Stockholm bygger man högre hus och därmed får den som arbetar med fönsterputs finna sig i att hans arbete innebär lite mer risker och har större krav på säkerhet än exempelvis vad en fönsterputsare i Sveg får göra.

Men i det stora hela så är arbete med fönsterputs detsamma i Stockholm som det är i Sveg – att effektivt och noggrant göra fönster rena är vad det handlar om. Dock så kan man gällande arbetstider se en markant skillnad för en person verksam inom fönsterputs i Stockholm jämfört med en som arbetar i exempelvis Sveg och detta beror på att uppdragsgivarna ser lite annorlunda ut. I Sveg kanske du har några privatpersoner och några affärer som du regelbundet återkommer till medan du som verksam inom fönsterputs i Stockholm ställs inför betydligt fler kontorslokaler och affärer som ställer annorlunda krav på dig. I Stockholm, om du arbetar med fönsterputs, så kan det vara så att du uteslutande får arbeta på kvällar och helger – detta beror då på att den uppdragsgivare du har helt enkelt föredrar att din närvaro helst läggs på dessa tider.

Anledningen till detta är också enkel – du kan genom ditt arbete med fönsterputs helt enkelt störa och påverka den grupp av människor som arbetar på detta kontor i Stockholm. Att detta sker är naturligtvis oacceptabelt – en affär får inte förstöras på grund av en person som sysslar med fönsterputs kommer in och börjar stöka med sina verktyg, skvätter ner eller lever om rent allmänt och därför ser man denna lösning som den bästa. Även sett ur den som arbetar med fönsterputs i Stockholms perspektiv är detta en bra lösning – detta i och med att friheten ökar och att man slipper bli störd samt att den ekonomiska faktorn spelar en stor roll.

Man tjänar helt enkelt mer pengar på att jobba enbart under kvällar och helger och här har alltså en person verksam inom fönsterputs i Stockholm en klar fördel gentemot den som utför samma typ av arbete i Sveg. Nackdelen blir dock att familjen kan bli lidande då man ofta är borta – men å andra sidan kan ju dagarna disponeras på ett helt annat sätt för en kvällsjobbande inom fönsterputs i Stockholm också.

Kan man enbart jobba dagtid inom fönsterputs i Stockholm?

Naturligtvis finns det även möjlighet att enbart arbeta med fönsterputs under dagtid i Stockholm också – staden är stor och alla tänkbara gallerior, affärer och butiker behöver få sina fönster rengjorda. Dessa jobb brukar i regel ske under dagtid och därför kan alltså även en person verksam inom fönsterputs i Stockholm välja att arbeta under dessa tider. Dock så gäller det då att man hittar en firma som erbjuder denna möjlighet, men det brukar i regel inte vara svårt då det finns ett stort utbud av firmor nischade mot just fönsterputs i Stockholm.

Publicerat den
Kategoriserat som Städ