Så flyttstädar du | Flyttstäd i Gävle | Guide till flyttstädning

När man ska flytta så måste man flyttstäda. Här är en lista som kan hjälpa dig där vi utgått ifrån Fastighetsmäklarförbundets rekommendationer.

Så flyttstädar du

När man ska flytta så måste man flyttstäda. Vi har gjort en lista för att hjälpa dig komma ihåg allt där vi utgått ifrån Fastighetsmäklarförbundets rekommendationer. Kom ihåg att även om de flesta följer just vad Fastighetsmäklarförbundet rekommenderar så gör inte alla det. Be att få en lista med vad som förväntas.

Generell rengöring

Alla väggar, golv, lister, dörrar, fönster och fönsterkarmar skall rengöras. Du kan använda ett vanligt milt rengöringsmedel till de flesta av dessa ytor. Är fönsterkarmar i natursten så bör du vara extra noga med vilket rengöringsmedel du använde. Medel med citronsyra och liknande kan fräta på stenen. Även trägolv och andra trädetaljer skall man vara försiktig med. Det kan räcka att torka av med en torr trasa istället för en våt. Garderober och annan fast inredning skall också göras rent, både inuti och utanpå.

Badrummet

Precis som med de andra rummet skall golv och väggar torkas av. Fogarna skall tvättas så de inte är missfärgade av mögel. Toalett, handfat, badkar och annan fast inredning rengörs. Golvbrunnen skall rensas och städas noggrant. Se till att även göra rent under och bakom badkar och tvättmaskin.

Köket

Väggar och golv städas. Ibland kan även taket behöva rengöras då det kan bli mycket fett i ett kök. Rengör fläkt och alla vitvaror. Städa bakom de vitvaror som går att flytta som kyl, frys och spis. Rengör spisen och ugnen inuti och utanpå. Även kyl och frys skall frostas av och torkas ut. Torka hyllorna i alla skåp och gör samma sak i lådor.

Ta hjälp med rengöring

Det kan vara svårt som lekman att ha koll på exakt vad som behöver göras rent och på vilket sätt. Ibland kan det vara bättre att ta hjälp så att städningen blir gjord på rätt sätt. Om du får bakläxa på städningen behöver du ändå anlita en städfirma så det kan vara bra att göra det direkt. Det finns bra flyttstäd i Gävle och i de flesta svenska städer.

Lycka till!

Publicerat den
Kategoriserat som Städ