Alla trapphus ska städas

Ingen yta i ett flerfamiljshus blir så smutsigt som ett trapphus. Men hur ska man göra för att trapphuset ska se snyggt och fräscht ut? Och för att ingen ska kliva på något och skada sig?

Om du besöker ett trapphus i Stockholm eller i övriga landet så är de alla i stort sett likadana. Åtminstone består de alla av ett antal trappsteg som blir mycket smutsiga efter ett tag och dessutom är ganska svåra att rengöra. Tack och lov finns det ändå de som åtar sig att städa alla dessa trapphus i Stockholm. Och kanske till och med har det som sitt enda jobb. Tur är det, för du hade ganska snabbt till och med kunnat halka och skada dig om den städningen plötsligt slutade utföras.

En speciell teknik

När ett trapphus ska städas så ska det bli så rent som möjligt och samtidigt gå så snabbt som möjligt att städa. Som trappstädare är man alltid mycket glad om det visar sig att trapphuset också har en hiss, för det innebär att man kan slippa gå hela vägen upp, utan istället bara gå hela vägen ner. Drar man då med sig både dammsugare och svabb för att städa ett trapphus? Nej, dammsugare är det troligen ingen som använder i ett trapphus. Det man använder sig av är enbart en svabb för att både dra ner skräp och samtidigt tvätta av trappan. Däremot behövs det ett sopset där man kan ta upp allt ihopsamlat skräp längst ner. Mer om trappstädning hittar du här: stockholmtrappstädning.se