Är det viktigt att lägga tid på städning?

Internet översvämmas av bilder på perfekta hem, välstädade med designerinredning. Det fantastiska är att alla kan få det så där tjusigt. Det är dessutom enkelt, hyr in en städfirma.

Förr var inredning bara fint om det kostade pengar. Idag kan man gå på en second hand-butik inne i Örebro och handla vackra saker att inreda sitt hem med.

Det som många tycker är svårast att få till är städningen. När man efter dagens slut äntligen kommer hem finns inte orken att ställa sig och storstäda hela lägenheten. Det enda man orkar med är att ta bort det som kameran i datorn fångar upp. De på skärmen vet iallafall inte hur det ser ut runt omkring.

Problemet uppstår när någon plötsligt ska komma på besök. Då far man runt som en galning och plockar grejer.

Unna dig lyxen av nystädat

Numera är förutsättningarna annorlunda då det finns ett avdrag för städtjänster, så kallat RUT-avdrag. För bara femtio procent av kostnaden kan man få städat så ofta man vill. Många kan tycka att det känns lite snorkigt att ta hjälp med städningen. Men det är det inte, idag är det många “vanliga” familjer som behöver hjälp med hemstädning i Örebro.

Välj torkning av golv och andra ytor, eller be dem göra rubbet – det är upp till dig. Men tänk att komma hem efter en tuff vecka, sparka av sig skorna och ta en bild uppkrupen i soffan med ett glas bubbel. Sedan lägga upp den på nätet med orden “trevlig helg”!