Malinas städblogg

Städning, ett nödvändigt ont eller någonting som faktisk kan vara ganska rogivande? På den här sidan ska vi ge tips om städning och försöka vända lite på perspektiven.

Städning kan vara rogivande och det kan vara avstressande. Fördelen med att städa är att man direkt ser ett resultat. Vägen dit – och vägen till att komma igång – är det svåra. Vi ska göra det enklare för dig genom den här sidan. En ren bostad ger en ren själ. Vi lovar!

Jag bloggar om

 • Flyttstädning
 • Städfirmor
 • Hemstädning
 • Byggstädning
 • Kontorsstädning

Jag gillar att

 • Blogga
 • Bada
 • Träna
 • Vara med vänner
 • Hjälpa andra människor

Jag är expert inom

 • Städning
 • Marknadsföring
 • Mat
 • Sova

Flyttstädning

Vid en flytt så är en flyttstädning en obligatorisk handling. Du ska städa ur bostaden och därigenom underlätta för den som ska flytta in – på samma sätt som du själv förväntar dig att kunna flytta in i din nya bostad. Om du inte avtalat om något annat så måste en flyttstädning genomföras.

Det svåra är att en flyttstädning dels tar lång tid – allt ska städas minutiöst – och dels att den också ska ske när bostaden är tom. Det senare innebär att man är trött både mentalt och fysiskt efter att ha flyttat.

Därför kan professionell flyttstädning Stockholm vara ett bra alternativ i samband med att man flyttar. Tjänsten är inkluderad i rut-avdraget och ger dig således en möjlighet att dra av hälften av kostnaderna för arbetet. Ett bra val.


Städfirma

En städfirma erbjuder all typ av städning och numera även andra hushållsnära tjänster såsom tvättning och exempelvis fönsterputsning. Det senare som en följd av att man som privatperson idag kan anlita en städfirma med en frikostig skatterabatt till hands.

Med Rut-avdraget kan man dra av halva kostnaden för arbetet med hushållsnära tjänster. Detta har också gjort att fler – särskilt småbarnsfamiljer – sett ett värde i att ta professionell hjälp med sin städning och i och med detta också köpa sig tid till annat.

Att anlita en städfirma för hemstädning i Stockholm sker ofta på samma sätt som om du skulle prenumerera på en tidning: företaget kommer på utsatt tid varje vecka eller på den dag i månaden ni kommit överens om.


Hemstädning

Av alla hushållsnära tjänster inkluderade i Rut-avdraget – där man kan dra av hälften av kostnaderna för arbetet – så är hemstädning den mest populära. Att ta hjälp med hemstädning har gjort stor skillnad för många familjer i Sverige som genom detta kunnat passa in bitarna i livspusslet på ett bättre sätt.

Hemstädning i professionell regi är dessutom ytterst flexibelt där man som kund kan välja i vilken omfattning städningen ska ske, när den ska äga rum och under vilka tider.

Väljer man rätt företag så finns det väldigt få risker. Men, det handlar om det egna hemmet så man bör aldrig välja på måfå. Rådet är att du som potentiell kund alltid söker efter referenser för att hitta en pålitlig partner för din hemstädning.


Byggstädning

Om du har byggt någonting nytt eller renoverat i ditt hem så kommer det att innebära att en massa smuts och damm finns kvar som spår. För att få bort detta på ett grundligt sätt och för att direkt kunna börja nyttja byggnationen så kan en professionell byggstädning vara en bra lösning.

En professionell byggstädning kan även vara lite av ett måste att använda sig av om det handlar om en byggnation som måste besiktigas och godkännas innan den får användas.


Kontorsstädning

Kontorsstädning är en viktig ingrediens i en bra arbetsmiljö. Att kontoret är rent och fräscht ger de anställda en bättre möjlighet att prestera genom en hel arbetsdag – helt enligt logiken om att trivsel skapar en bättre arbetsmoral. Kontorsstädning tar dessutom bort många av de onödiga – och kostsamma – sjukdagar som många företag brottas med.

Kontorsstädning i Malmö kräver emellertid kunskap och vana. I och med att det finns känslig apparatur, maskiner och dokument så måste städföretaget vara försiktiga och veta vad de gör – detta utan att tappa i effektivitet. Kontorsstädning är något som man aldrig ska spara in på. Då blir kostnaderna ofta högre i det långa loppet.